KIRTASİYE SEKTÖRÜNÜN DEV BULUŞMASI SONA ERDİ
KIRTASİYE SEKTÖRÜNÜN DEV BULUŞMASI SONA ERDİ
DÜNYANIN 53 FARKLI ÜLKESİNDEN VE TÜRKİYE’NİN 77 FARKLI ŞEHRİNDEN BİNLERCE ZİYARETÇİ AĞIRLANDI
27 yıldır Tüm Kırtasiyeciler Derneği (TÜKİD) tarafından desteklenen İstanbul Kırtasiye ve Ofis Fuarı, TÜYAP işbirliği ile toptan ve perakende kırtasiyeciler, eğitim kurumu yöneticileri, oyuncak ve hediyelik eşya perakendecileri, sanatsal eğitim merkezleri yöneticileri başta olmak üzere binlerce ziyaretçiyi bir araya getirdi. 20 ülkeden 257 markanın yer aldığı, Türk firmalarının farklı coğrafyalara ulaşarak ihracat kapasitelerini artırmak adına köprü vazifesi gören İstanbul Kırtasiye ve Ofis Fuarı, 2021 yılında kırtasiye sektörünün Avrasya Coğrafyasındaki ilk yüz yüze fuarı olarak hafızalara kazındı. Fuar 6 günde önemli işbirliklerine de sahne oldu. Fuar yurtiçinden 77 ilden 6.332 ziyaretçiyi ağırken, yurtdışında ise 54 ülkeden 658 kişiye ev sahipliği yaptı.
Büyükçekmece’de yer alan TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde 3 salonda, 12 bin metrekarenin üzerindeki bir alanda gerçekleştirilen Uluslararası İstanbul Kırtasiye ve Ofis Fuarı 2021; ziyaretçiler için eğlenceli ve keyifli anlara, katılımcı şirketler için çok önemli işbirliklerine sahne oldu. Fuar sayesinde kırtasiye ve okul malzemeleri, ofis malzemeleri, yazı malzemeleri, oyun hamuru, eğitici ve zekâ oyunları, lisanslı ürünler, çantalar, hobi ve sanatsal malzemeler ile son teknoloji ürünleri ziyaretçilere sunuldu
Fuarın açılış konuşmacılarından Milli Eğitim Eski Bakanı, AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Nabi Avcı, İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagic ve gazeteci yazar Doğan Hızlan konuşmalarını zoom üzerinden yaptı. Tüm Kırtasiyeciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Helvacıoğlu ve TÜYAP Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Ünal da fuar alanında açılış konuşmasını yapan isimlerdi. Konuşmacılar, pandeminin getirdiği tüm zorluklara rağmen böylesine büyük bir organizasyona imza atmanın önemine vurgu yaptı.
"Tüm Kırtasiyeciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Helvacıoğlu:
“İlkleri hayata geçirdiğimiz bir fuar oldu”
Bu yıl İstanbul’da 27’inci kez yurt içi ve yurtdışından sektör profesyonellerini Uluslararası İstanbul Kırtasiye ve Ofis Fuarı’nda bir araya getirdikleri için büyük bir mutluluk duyduklarını belirten TÜKİD Başkanı Mehmet Helvacıoğlu, “TÜYAP ile olan işbirliğimizin bizi daha iyi yerlere getireceğine dair inancımızdan dolayı bazı ilkleri de hayata geçirdik. Yurt dışı ziyaretçilerine ilk defa videolu davetler gönderdik. İhracatçı meslektaşlarımız için yabancı ziyaretçileri fuarımıza özel olarak davet ettik, yoğun bir telefon, mail trafiği gerçekleştirdik. Yine yurt içi misafirlerimiz için de aynısını yaptık. Salonlara isim verilmesiyle ilgili geçtiğimiz yıl başlattığımız projeyi bu sene de devam ettirdik. Bu da dünyada ve Türkiye’de ilk defa bizim yaptığımız bir proje olarak tarihe geçti. Bu yıla mahsus fuarımızı ilk defa 6 güne çıkardık. Böylelikle fuar yoğunluğunu 6 güne çıkararak pandeminin olumsuz etkilerini de en alt seviyeye çekmeyi hedefledik. İlk toplantımızda fuarımız için hedeflediğimiz metrekareler pandemiden kaynaklı daha az iken, sonrasında 5 binleri, 10 binleri konuşur olduk. Fuarımız açıldığında 12bin metrekareleri gördük. İnşallah pandemiden sonra daha iyi yerlere geleceğiz.”
Helvacıoğlu: “VIP otoparkın geliri akülü tekerlekli sandalye olacak”
Fuar aracılığıyla çok sayıda sosyal sorumluluk projesini gerçekleştirme fırsatı bulduklarına değinen Helvacıoğlu “TÜKİD olarak her fuarda ve her organizasyonda sosyal sorumluluk projelerini hayata geçiriyoruz. Geçtiğimiz yıl TÜKİD’in çalışmalarıyla başlatılan sosyal sorumluluk projeleri; 7 Bölge 7 Okul ve VIP otopark alanı geliriyle ihtiyaç sahiplerine akülü tekerlekli sandalye bağışını bu yıl da sürdürdük. Elde ettiğimiz gelir ile eğitimlerine devam etmekte zorluk çeken engelli öğrenci kardeşlerimize akülü tekerlekli sandalye alacağız. “7 BÖLGE 7 OKUL BÜTÜN ÇOCUKLAR BİZİM’ projemiz kapsamında ise çocuklarımızın eğitimine destek olmak için 7 bölgedeki 7 okulun kırtasiye ihtiyaçlarını gönüllü kırtasiyeci meslektaşlarımızla birlikte sağlıyoruz. İlk defa geçtiğimiz yıl yapılan fuarda hayata geçirdiğimiz projede bu yıl da çok önemli dönüşler aldık. Bu dayanışma kampanyasında kırtasiye sektörünün vefakâr yaklaşımına bir kez daha tanıklık ettiğimiz için onur duyduk. “ dedi.
TÜYAP Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Ünal:
“Binlerce ziyaretçiye ev sahipliği yaptık."
Bu yıl ikinci yüz yüze fuarlarını kırtasiye sektörü adına gerçekleştirdiklerini vurgulayan Ünal, fuarcılık alanında son dönemde gerçekleştirdikleri yenilikleri şöyle anlattı: "Türkiye, kendi coğrafyasında fuarcılık açısından vazgeçilemez bir ülke. Özellikle İstanbul, hinterlandında 1,5 milyar insanın yaşadığı bir coğrafyanın ekonomik lideri. Bunu hiçbir zaman kaybetmemek ve yeni nesillere taşımak için büyük bir özveriyle çalışıyoruz. Tüm dünyada fuarcılık endüstrisinin bugünlerde kapalı olduğunu düşünürsek fuarımızı yapmış olmak daha da önemli. Şu an sadece bir miktar Çin'de ve mahalli olarak da Rusya'da halen fuarlar yapılabiliyor. Sanal dünyanın ötesinde tüm duyulara hitap eden fuarımızı gerçekleştirdiğimiz için mutluyuz. TÜKİD ile Tüyap'ın iş birliği, fuarımıza önemli ölçüde dünyadan ziyaretçi hareketini sağladı. Fuarda yurtdışından 54 ülke ve yurtiçinden 77 ilden 6.990 iş insanına ev sahipliği yaptık. İçinde bulunduğumuz Tüyap fuar merkezimiz TSE COVID-19 Güvenli Hizmet Belgesi'ne sahip Türkiye’deki tek fuar merkezi. Ziyaretçilerimizi ağırladığımız Tüyap Palas otelimiz de Güvenli Turizm belgesine sahip ve her ay Turizm Bakanlığı tarafından düzenli olarak denetleniyor. Bunların hepsi bizim endüstrimizde önemli atılımlar.”